FIA overweegt strenge sanctie na scheldtirade van Guenther Steiner

Haas F1-teambaas Guenther Steiner zou volgens ‘Motorsport-total’ een strenge straf te wachten staan na zijn veelbesproken ‘scheldtirade’ tijdens het raceweekend in Rusland.


Alles begon met Kevin Magnussen die tijdens de GP van Rusland in de tweede bocht breed ging en niet correct opnieuw op de baan kwam. De Deen reed rechts van een paaltje en dat zorgde ervoor dat de stewards hem een tijdstraf van vijf seconden oplegden.

Kevin Magnussen liet toen al zijn ongenoegen merken maar ook Haas F1-teambaas Guenther Steiner deed zijn duit in het zakje door te zeggen dat de straf door een domme idiote steward werd opgelegd.

Volgens het Duitse ‘Motorsport-Total’ zou het daar echter niet bij gebleven zijn en zou een confrontatie achteraf tussen de stewards en Steiner geëscaleerd zijn. Steiner weigerde zich naar verluidt te excuseren voor zijn uitlatingen en zou vooral steward Emanuele Pirro geschoffeerd hebben.

Opmerkelijk is dat Pirro ook eerder al tijdens het seizoen de kop van jut was toen Sebastian Vettel tijdens de GP van Canada een tijdstraf kreeg waardoor niet hij maar wel Lewis Hamilton de race won.

‘Motorsport-total’ meent dat Steiner drie potentiële bestraffingen boven het hoofd hangen. Eerst en vooral bestaat de kans dat Steiner gedurende één of meerdere races niet aanwezig mag zijn in de F1-paddock. Het Haas F1 team kan, voor het in discrediet brengen van de sport, ook bestraft worden met een boete van maar liefst 250 000 dollar.

Tot slot zou het Haas F1 team ook punten kunnen kwijtspelen in het kampioenschap bij de constructeurs.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022