FIA past met ontmiddellijke ingang het F1-reglement aan

Na de herhaalde kritiek op de defensieve acties van Max Verstappen heeft de FIA besloten om met onmiddellijke ingang het F1-reglement aan te passen.

De voorbije maanden deden verschillende rijders hun beklag over de defensieve acties van Max Verstappen. De Nederlander bewoog soms heen en weer of veranderde plots van rijlijn tijdens het aanremmen voor een bocht. Naar aanleiding van de klachten van de andere rijders heeft de FIA besloten om het F1-reglement aan te passen.

Tot nu toe stond er in het F1-reglement enkel dat een rijder andere rijders niet in gevaar mocht brengen. Dit zorgde voor de nodige discussies want deze regel is uiteraard voor interpretatie vatbaar. Daarom heeft de FIA nu besloten om aan artikel 27.5 toe te voegen dat wisselen van rijlijn onder het aanremmen niet is toegestaan.

In het verleden werden dergelijke actie van Max Verstappen onbestraft. De FIA verspreidde in de F1-paddock in Austin dat er een aanpassing heeft plaatsgevonden die met onmiddellijke ingang in werking treed. Meteen dus al vanaf de GP van de USA zal het aangepaste F1-reglement in werking treden.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022