FIA past verschillende regels tijdens het F1-seizoen aan

De FIA heeft verschillende kleine aanpassingen aan het F1-reglement gedaan die onmiddellijk tijdens het huidige seizoen van kracht zijn.


Omwille van het coronavirus mogen de F1-teams slechts een beperkt aantal personeelsleden naar de raceweekends meenemen. Bedoeling is om enkel het strikt noodzakelijke personeel toe te laten en zo het risico op verspreiding van het coronavirus te beperken.

Door een aanpassing van het reglement mogen er vanaf de GP van België tien extra personeelsleden meegaan naar de raceweekends en dat voor de hospitality. Het toegestaan aantal personeelsleden per team stijgt daardoor van tachtig naar negentig.

Een bijkomende wijziging in het reglement zorgt ervoor dat de FIA en Pirelli de bandencompounds per race mogen aanpassen indien ze dat noodzakelijk achten.

De laatste aanpassing legt een verbod op wat betreft het testen op circuits die in 2020 op de F1-kalender staan. De maatregel geldt echter enkel voor circuits die na 4 oktober 2019 zijn toegevoegd aan de nieuwe F1-kalender 2020. Uiteraard wil men er zo voor zorgen dat een team geen concurrentieel voordeel vergaart door op één van de ‘nieuwe’ circuits te testen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print