FIA-racedirecteur Michael Masi: “Dit was een ongelooflijk maar ook triest jaar”

Na het plotse overlijden van Charlie Whiting in Australië werd Michael Masi de nieuwe racedirecteur in de Formule 1. Voor Masi was dat het begin van een ongelooflijk jaar dat meteen ook bij momenten zeer triest was.


“Ik heb er van genoten,” aldus Masi, die meent dat hij tijdens de komende eindejaarsperiode pas goed en wel zal kunnen terugblikken op zijn eerste seizoen als racedirecteur.

“Ik ben tevreden met de job die ik gedaan heb. Ik heb mijn uiterste beste gedaan en heb tijdens ieder event enorm veel geleerd.”

“We zijn het er allemaal over eens dat dit een erg complexe industrie is, iets waarvan ik hou en waarvan ik geniet. Ik kan iedereen niet voldoende bedanken voor de steun die ik heb gekregen.”

“Er zijn altijd goede en slechte dingen maar je bent maar zo goed als de laatste beslissing die je hebt genomen, in welke functie je je ook bevindt,” aldus Masi.

Massi werd door het plotse overlijden van Charlie Whiting de nieuwe FIA-racedirecteur. Whiting overleed aan de vooravond van het nieuwe F1-seizoen in Melbourne.

“Wat er in Melbourne gebeurde is enorm triest, een spijtig voorval dat door een combinatie van omstandigheden plaatsvond,” aldus Massi volgens ‘Crash.net’.

“Er werd me onlangs gevraagd wat mijn moeilijkste race van het jaar was en dat was de eerste race in Melbourne.”

“Zonder de steun van een gans team en heel wat andere mensen rondom mij bij de FIA, alsook de steun die ik daar kreeg en van onze partners binnen de F1-groep, had ik dit jaar niet gekend.”

“Er waren twintig rijders en tien teams, ze hebben me allemaal gesteund en bijgestaan. Zonder hen allemaal was me dit niet gelukt, zo simpel is het,” besloot de FIA-racedirecteur.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen