FIA-racedirecteur Michael Masi na crash bij herstart: “We hebben de rijders nog gewaarschuwd”

De GP van Toscane werd gekenmerkt door een zware crash bij de herstart na een safety car-fase. Volgens FIA-racedirecteur moet de rijders vooral naar zichzelf kijken aangezien voorafgaand aan de race nog gewaarschuwd werden.


Na de zware crash bij de herstart werd er uitgebreid met de vinger gewezen. Volgens sommigen was Valtteri Bottas de grote schuldigen, terwijl andere naar George Russell en Antonio Giovinazzi keken.

Tot slot werd er ook ook de wedstrijdleiding met de vinger gewezen maar daar wil FIA-racedirecteur Michael Masi niet van weten.

“Ze kunnen zo veel kritiek geven als ze willen maar als we even de afstand bekijken vanaf waar de lichten gedoofd werden tot aan de controlelijn dan is er in vergelijking met andere circuits niet echt een verschil,” aldus Masi tegenover de officiële F1-website.

“De lichten van de safety car gaan gewoon uit, de safety car rijdt de pitlane in en we hebben de beste twintig rijders in de wereld. Zoals we in de Formule 3-race konden zien hadden ze daar een een soort gelijkaardige herstart als in de Formule 1 en daar ging alles vlot, zonder een incident.”

Volgens Masi moeten de rijders dan ook vooral naar zichzelf kijken aangezien ze tijdens de rijdersbriefing uitgebreid gewaarschuwd werden voor dergelijke herstarts.

“De regel met de herstart na de safety car moet niet herbekeken worden. We hebben de rijders op vrijdag tijdens de briefing nog gewaarschuwd dat ze niet moeten inhalen voor de pitingang. Wat Valtteri Bottas doet is immers geen verrassing, we hebben het al eens in Baku gezien, waar de leider in de race rustig blijft rijden,” aldus Masi.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en profiteer nog snel van de SOLDEN via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print