FIA start onderzoek naar uitspraken Sebastian Vettel over boordradio

Volgens ‘Motorsport.com’ zou de FIA een onderzoek gestart zijn naar de uitspraken die Sebastian Vettel over de boordradio deed tijdens de GP van Mexico.

Vettel was bijzonder gefrustreerd en was bij momenten erg uitvoerig aan het roepen, tieren, vloeken en schelden over de boordradio. Er kwam veel kritiek op uitlatingen van Vettel en de FIA zou nu een onderzoek gestart zijn.

Daarbij zou de FIA aan het bekijken zijn of Vettel met zijn uitlatingen een inbreuk heeft gedaan tegenover het sportief reglement van de Formule 1.

Op een bepaalde moment zei Vettel dat FIA-racedirecteur Charlie Whiting moest “oprotten”. Na de race verontschuldigde Vettel zich wel meteen persoonlijk bij Whiting.

De regels waartegen Vettel mogelijk een inbreuk zou hebben begaan en die het onderwerp van het onderzoek vormen zijn de volgende:

12.1.1.c Any fraudulent conduct or any act prejudicial to the interests of any Competition or to the interests of motor sport generally.

12.1.1.f Any words, deeds or writings that have caused moral injury or loss to the FIA, its bodies, its members or its executive officers.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022