FIA stelt nieuw puntensysteem uit

Er komt dan toch geen nieuw puntensysteem in de Formule 1 dit seizoen. Na bakken kritiek heeft de FIA beslist om de reglementswijziging uit te stellen.

De verandering werd eerder deze week pas voorgesteld door de FIA World Motor Sports Council. In het systeem zou de winnaar van de meeste races ook meteen wereldkampioen worden. Enkel bij een gelijke stand zouden de punten doorslaggevend gaan zijn.

Meteen na de bekendmaking kwam er heel wat kritiek van zowel de fans, als de rijders als ook de FOTA dat zelf aan alternatief had voorgesteld en aangaf dat de wijziging van de FIA niet geldig was omdat reglementswijzigingen zo dicht voor het seizoen enkel kunnen doorgevoerd worden wanneer alle deelnemers het er over eens zijn. Dat bleek niet het geval en de FIA heeft dan maar een stap teruggenomen en de wijziging uitgesteld tot 2010. Of het systeem er dan komt is ook nog verre van zeker. Doorheen het seizoen zal er zeker en vast nog over gediscussieerd worden.

“Het nieuwe puntensysteem is uitgesteld tot 2010 maar ik ben er zeker van dat het doorheen het seizoen nog besproken zal worden, net als andere wijzigingsvoorstellen. Het is belangrijk dat de teams ons steunen alvorens we een verandering doorvoeren”, aldus een woordvoerder van de FIA aan de BBC.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023