FIA verplicht installatie van camera op iedere F1-bolide

De FIA wil dat op alle F1-bolides een camera geïnstalleerd wordt zodat de camera’s bij eventuele incidenten of crashes een hulpmiddel kunnen zijn bij het analyseren van dergelijke incidenten.

Fernando Alonso crashte vorige week zondag tijdens de F1-test in Barcelona. Er waren geen videobeelden van de crash, enkel foto’s van het incident. Eventuele videobeelden kunnen een handig hulpmiddel zijn bij het onderzoek naar dergelijke incidenten en daarom wil de FIA de installatie van camera’s op de F1-bolides verplichten.

De FIA zal camera’s op de F1-bolides verplichten vanaf het F1-seizoen 2016. Dat zullen zogenaamde hogesnelheidscamera’s zijn die enorm veel beelden per seconden filmen. Dat zorgt ervoor dat er nadien een nog nauwkeurigere analyse van de beelden kan plaatsvinden.

Uiteraard adviseert de FIA om ook dit seizoen reeds dergelijke camera’s te installeren, maar de verplichting komt er dus pas vanaf 2016. De verplichting geld trouwens niet alleen voor de raceweekends tijdens het F1-seizoen maar ook voor alle officiële F1-tests.

De maatregel moet nog wel goedgekeurd worden door de World Motor Sport Council maar dat is slechts een formaliteit.

“Omwille van het kunnen analyseren van incidenten moet iedere wagen uitgerust worden met een hogesnelheidscamera die voorzien wordt door een door de FIA aangestelde fabrikant. Die hogesnelheidscamera zal eveneens moeten allerlei normen die door de FIA worden voorgeschreven,” luidt het in een mededeling van de FIA. “De camera moet tijdens elk evenement en alle tests waarop meer dan één team aanwezig is op de wagen gemonteerd worden. De teams moeten hun uiterste best doen om er voor te zorgen dat de camera steeds werkt. De camera moet ook gemonteerd worden volgens de instructies van de FIA.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en koop bij Bol.com via onderstaande banner Naar Buiten 2021Naar Buiten 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print