FIA verwacht ook na GP van Hongarije een protest van Renault tegen Racing Point

Bij de FIA houden ze er nu al rekening dat het na afloop van de GP van Hongarije opnieuw tot een protest van het Renault F1 team tegen Racing Point zal komen.


De eerste race bleef een protest tegen de Racing Point F1-bolide nog uit maar na afloop van de GP van Stiermarken kregen we dan toch een protest van Renault. De stewards oordeelden dat het protest aanvaard wordt en er wordt nu gewacht op bijkomende documenten alvorens er een definitief verdict over het protest van Renault volgt.

Bij de FIA verwachten ze echter dat Renault ook na de GP van Hongarije protest zal indienen tegen de F1-bolides van Racing Point F1.

“Ze hebben momenteel alleen meer geprotesteerd tegen het resultaat van de GP van Stiermarken,” aldus Nikolas Tombazis, het hoofd van de technische afdeling van de FIA.

“Tot er een uitspraak is in de zaak hebben ze het recht om ook tegen andere grand prix-resultaten te protesteren. Tot aan de definitieve uitspraak in deze zaak heeft Racing point immers het recht om met de bewuste onderdelen te rijden.”

Het Racing Point F1 team neemt dan weer een risico als het met de bewuste onderdelen ook deelneemt aan andere races.

“Renault kan elke grand prix protest indienen, dat recht hebben ze. Als Racing Point vertrouwen heeft in het winnen van het protests dan gaan ze de bewuste onderdelen niet veranderen.”

“Ik verwacht dan ook dat we tot aan een definitieve uitspraak in de zaak meerdere protesten van Renault zullen zien,” aldus Tombazis tegenover ‘Motorsport.com’.

Racing Point heeft volgens Tombazis drie weken de tijd om de nodige documenten aan te leveren, al verwacht hij wel dat Racing Point sneller de benodigde informatie zal aanleveren.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner