FIA: “Vettel kon niets doen aan aanrijding met Hamilton”

De FIA heeft na afloop van de GP van Mexico verduidelijkt dat Sebastian Vettel niets kon doen aan de aanrijding die hij bij de start had met Lewis Hamilton.

In de derde bocht raakte Vettel Hamilton met zijn voorvleugel, waardoor Vettel zijn voorvleugel verder beschadigd raakte en Hamilton een lekke band kreeg. Volgens de FIA kon Vettel niets doen aan die aanrijding omdat Vettel zijn voorvleugel reeds in de bochtencombinatie daarvoor beschadigd raakte door een lichte aanrijding met Max Verstappen.

“Op de onboardbeelden is duidelijk te zien dat Sebastian niet opzettelijk tegen de wagen van Lewis reed,” liet een woordvoerder van de FIA weten. “De Ferrari kampte met overstuur en daardoor viel een touché met met de Mercedes niet te vermijden.”

Vettel en Hamilton moesten na de aanrijding allebei de pits opzoeken en vielen terug naar de voorlaatste en laatste plaats. Uiteindelijk slaagde Vettel erin om nog vierde te worden, Hamilton finishte als negende en verzekerde zich van zijn vierde wereldtitel.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

SelectSelect
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print