FIA: “Vettel krijgt geen bestraffing voor grof taalgebruik”

De FIA heeft gisterenavond in een mededeling laten weten dat Sebastian Vettel niet bestraft zal worden voor zijn grof taalgebruik tijdens de GP van Mexico.

Tijdens de race was Sebastian Vettel over de boordradio aan het schelden en daarbij viseerde hij ondermeer Max Verstappen. De zwaarste uitspraken waren gericht aan FIA-racedirecteur Charlie Whiting.

Toen Verstappen na het afsnijden van een bocht niet aan de kant ging en een ronde later Daniel Ricciardo kwam aansluiten bij Verstappen en Vettel kookte het potje over bij Vettel. De Duitser spuwde zijn gal en toen het over racedirecteur Charlie Whiting ging, waaraan Ferrari het voorval met Verstappen had voorgelegd, zei Vettel dat “Charlie moest oprotten”.

Er ontstond heel wat commotie over de uitspraken van Vettel en de FIA startte een onderzoek om te bekijken of het Vettel zou bestraffen voor zijn grof taalgebruik over de boordradio.

Dat zal uiteindelijk niet gebeuren, zo heeft de FIA nu in een statement laten weten. Vooral de excuses van Vettel aan Charlie Whiting onmiddellijk na afloop van de race hebben daarbij toe bijgedragen. Ook zal Vettel zich excuseren bij Verstappen.

“Onmiddellijk na het incident heeft Sebastian Vettel spontaan Charlie Whiting opgezocht om zijn spijt te betuigen voor zijn gedrag. Vervolgens heeft hij, opnieuw op eigen initiatief, brieven gestuurd naar FIA-president Jean Todt en Charlie Whiting, waarin hij zich excuseerde voor zijn gedrag. Hij liet ook verstaan dat hij op een gelijkaardige manier Max Verstappen zou contacteren en hij beloofde ook dat zoiets niet opnieuw zou gebeuren,” luidde het in de mededeling van de FIA.

“Omwille van de oprechte verontschuldigingen en de belofte dat zoiets niet meer opnieuw zal gebeuren heeft FIA-president Jean Todt beslist om uitzonderlijk geen disciplinaire sancties te ondernemen tegenover de heer Vettel, door hem voor deze zaak niet voor het internationale tribunaal van de FIA te brengen.

“De FIA veroordeelt altijd het gebruik van beledigend taalgebruik in de motorsport, zeker wanneer dat rechtstreeks gericht is op officials en andere deelnemers . We verwachten dan ook dat al de deelnemers in hun respectievelijk kampioenschap respectvol zijn en beseffen dat ze een publiek voorbeeld zijn voor een jongere generatie.”

Ondertussen ontstaat ook de discussie of de FOM, dat de F1-uitzendingen beheert, dergelijk taalgebruik wel moet uitzenden. Op tv werden de uitspraken gedeeltelijk weggebiept maar de vraag is nu uiteraard of dergelijk taalgebruik, zelfs met een bieptoon, moet uitgezonden worden.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022