FIA heeft back-up plan zodat er bij mist toch geracet kan worden

De eerste twee oefensessies voor de GP van de Eifel kwamen door mist volledig te vervallen. Een gelijkaardige situatie op zaterdag en zondag wil de FIA absoluut vermijden.


Zowel tijdens de eerste als de tweede oefensessie op de Nürburgring werd er door de F1-piloten geen meter gereden omdat de medische helikopter door de hevige mist niet kon opstijgen. Een ziekenwagen zou bovendien als alternatief niet binnen de 20 minuten bij een ziekenhuis kunnen geraken.

“De televisiehelikopter kon rond het circuit vliegen maar het was niet mogelijk om van hier uit naar één van de ziekenhuizen te vliegen indien er iets zou gebeuren,” aldus FIA-racedirecteur Michael Masi tijdens de tweede oefensessie tegenover ‘Sky Deutschland’.

Grote vraag is nu hoe het tijdens de rest van het raceweekend verder moet want er kan uiteraard ook op zaterdag en zondag sterke mist zijn. Volgens Masi wordt er tijdens de rest van het weekend beter weer voorspeld maar tegelijkertijd wil de FIA een back-up plan hebben zodat er ook bij hevige mist geracet kan worden.

“We werken aan back-up plannen zodat we het probleem kunnen omzeilen als we opnieuw in een soortgelijke situatie terechtkomen,” aldus Masi zonder echt concreet te zijn over de plannen die op tafel liggen.

Een back-up plan zou kunnen zijn dat er bij een eventueel incident niet naar het ziekenhuis in Koblenz op zo’n 65 kilometer van de Nürburgring wordt uitgeweken maar naar een ziekenhuis dat veel dichter bij de Nürburgring ligt.

Het ziekenhuis in Adenau bevindt zich op ongeveer vijftien minuten rijden van de Nürburgring. De FIA zou een neurologisch team naar het ziekenhuis kunnen sturen zodat ook Adenau voor incidenten met een neurologisch trauma rijders zou kunnen behandelen.

Update: De FIA heeft ondertussen haar back-up plan voorgesteld.

Bij hevige mist zal er met een ziekenhuis drie kilometer verder gereden worden naar een lager gelegen locatie van waar de medische helikopter wel zou kunnen vertrekken. Van daaruit zou de volledige procedure dan binnen de twintig minuten afgerond kunnen worden.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print