FIA wil 107 procent regel opnieuw invoeren

FIA-president Jean Todt overweegt om de 107 procent regel terug toe te passen tijdens elke kwalificatie in 2010.
Het is jullie misschien nog niet helemaal opgevallen maar de wagens van de renstal Hispania zouden wel eens een gevaar kunnen betekenen voor de andere wagens op de grid. Tijdens de vrije trainingen in Bahrein dienden enkele rijders duidelijk een andere rijlijn aan te spreken om op die manier veilig voorbij een trage wagen van Hispania te geraken.

FIA-president Jean Todt verklaarde alvast dat men zou overwegen om de 107 procent regel terug in te voeren die na het seizoen 2002 eigenlijk niet meer werd toegepast. Een rijder zal dan niet mogen deelnemen aan de race op zondag indien hij geen tijd kan doen noteren die binnen de 107 procent ligt van diegene die de pole behaalde. Veiliger zou het in 2010 alvast wel kunnen zijn.

“De FIA zou de 107 procent regel graag willen invoeren maar dan zouden de teams eveneens moeten instemmen omdat het seizoen al begonnen is. Waarschijnlijk zullen we geen overeenkomst met hen kunnen bereiken maar dan wachten we gewoon tot 2011”, zo verklaarde de Fransman Jean Todt.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}