FIA wil niet toegeven aan de FOTA teams

De FIA is niet van plan om toe te geven aan de eisen van de FOTA teams.
De Formula One Teams’ Association (FOTA) is tegen de reglementswijzigingen die de FIA enkele weken geleden voorstelde. Vooral de budgetbeperking die volgend seizoen zou ingesteld worden, is een doorn in het oog van de acht teams. Ze dreigden meermaals met ene vertrek uit de Formule 1 als de regels behouden werden.

Dat lijkt nu het geval want de FIA heeft vandaag aangegeven dat het niet van plan is om toe te geven aan de eisen van de FOTA. Volgens de FIA probeert de FOTA op deze manier de macht in de Formule 1 naar zich toe te trekken.

“De FIA en de FOM hebben decennia lang het FIA Formule 1 Wereldkampioenschap uitgebouwd tot de meest bekeken motorsport competitie in de geschiedenis. De FOTA, dat bestaat uit deelnemers die komen en gaan als het hen goed uitkomt, heeft zichzelf nu twee doelen vooropgesteld: het overnemen van de regelgevende bevoegdheid van de FIA en het overnemen van de uitbating van de commerciële rechten. Dit zijn doelstellingen die de FIA niet kan aanvaarden.” aldus de mededeling van de FIA.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023