Flavio Briatore na corona-besmetting: “We moeten niet hysterisch doen!”

Voormalig F1-teambaas Flavio Briatore raakte enige tijd geleden besmet met het coronavirus. De flamboyante Italiaan had steeds felle kritiek op de coronamaatregelen en daaraan heeft zijn besmetting niets veranderd.


In een video op zijn Instagram-account haalt de ondertussen 70-jarige Briatore nogmaals uit naar de coronamaatregelen en laat hij weten dat de hysterie rond de pandemie volgens hem ernstig overdreven is.

“Ik was misschien een tweetal dagen ziek,” aldus Briatore, die na zijn coronabesmetting behandeld werd in het San Raffaele Ziekenhuis in Milaan. “Het was allemaal veel minder erg dan een longontsteking.”

“Ik wil deze ziekte zeker niet bagatelliseren, ik wil gewoon vertellen wat er met mij is gebeurd.”

Briatore is uiteraard dankbaar voor zijn verzorging in het ziekenhuis maar hij vindt nog altijd dat we niet op de juiste manier met het virus omgaan.

“We moeten allemaal wat redelijk blijven. De hysterie is ongepast en de dagelijkse publicatie met cijfers van het aantal besmette mensen zorgt alleen maar voor paniek,” aldus Briatore.

“We moeten de economie nieuw leven inblazen en praten over de concrete problemen die het virus veroorzaakt.”

Daarmee benadrukt Briatore nogmaals dat de werkloosheid en armoede die het virus veroorzaakt minstens even hard moeten aangepast als het virus zelf.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print