Force India sterker in 2011

Adrian Sutil verwacht veel van het nieuwe seizoen. Volgens hem kan Force India het hele seizoen meestrijden met de top-5 bij de constructeurs.
“In de eerste helft van het kampioenschap kwalificeerde ik mij meestal in de top-10 en scoorde ik regelmatig punten. Maar na de zomerstop ging het moeilijker, wij bleven onze wagen ontwikkelen, maar bij andere teams ging de ontwikkeling sneller, hierdoor verloren we enkele plaatsen.”

Vorig seizoen werd Force India zevende, op slechts een punt van Williams. Tijdens een persconferentie verklaarde COO Otmar Szafnauer dat Force India dit jaar op de vijfde plaats in het constructeurskampioenschap mikt. Sutil beaamt dat hij met de nieuwe wagen meer kans maakt om dit doel te bereiken.

“Dit jaar hebben we er alles aan gedaan om de samenwerking tussen het testgedeelte in de windtunnel, op het circuit en in de fabriek zo goed mogelijk te laten verlopen. Indien wij dit jaar constanter kunnen presteren, dan kan ik de top-10 van het rijderskampioenschap ambiëren”.

geschreven door Yong Lee Van de Casteele

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen