Force India toont als eerste haar nieuwe wagen (foto)

De presentatiedata van de nieuwe wagens raken ondertussen bekend maar vandaag volgde toch wel een serieuze verrassing. Force India toonde immers als allereerste team een foto van haar nieuwe F1-bolide.
Force India heeft als eerste team een foto vrijgegeven van haar nieuwste F1-bolide. De grootste verandering is de lagere neus, zoals in de nieuwe reglementen voorgeschreven. Verder vertoont de wagen technisch geen verrassende wijzigingen in vergelijking met vorig jaar.

“De veranderingen aan de motor zijn een enorm werk geweest”, verklaart technisch directeur Andrew Green. “Het is de grootste verandering die ik meegemaakt heb sinds ik begon in 1990.” Maar ondanks het feit dat de bolide geen spectaculaire veranderingen vertoont, benadrukt Green dat het wel degelijk een volledig nieuw ontworpen wagen is. “Elk deel is een nieuw ontwerp, van de voorvleugel tot de achtervleugel.”

Wat opvalt is dat het kleurenschema van de Force India is veranderd in vergelijking met de voorbije jaren. Waar vroeger grote witte stukken waren, is er nu veel zwart gebruikt. Teambaas VJ Mallya is alvast razend enthousiast over het uiterlijk van de nieuwe bolide.

“De VJM07 ziet er schitterend uit en het nieuwe uiterlijk toont de manier waarop Force India evolueert. Ik vind dat onze bolides altijd al het meeste opvielen op het circuit maar door nu meer zwart te gebruiken, creëren we een fantastische nieuwe look.”

De verwachtingen over de nieuwe VJM07 zijn hoog bij Force India .

“Er is duidelijk veel potentieel voor 2014 zodat dit ons beste seizoen ooit in de Formule 1 kan worden.” verklaart teambaas Mallya.

geschreven door Catya Leroux
a:0:{}
Hoofditem op frontpagina
a:1:{s:9:”file_name”;s:31:”Force_India_VJM07_headline.jpeg”;}
De presentatiedata van de nieuwe wagens raken ondertussen bekend maar vandaag volgde toch wel een serieuze verrassing. Force India toonde immers als allereerste team een foto van haar nieuwe F1-bolide.

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print