Force India ziet punten in rook opgaan na crash Sutil

Adrian Sutil leek in de Grote Prijs van China even op weg naar de eerste punten voor z’n team Force India. Een crash aan het einde van de race deed die hoop echter in rook opgaan.
Sutil was zesde toen hij alle controle over de wagen verloor en zwaar in de muur vloog.

“Ik had me al voorbereid op een moeilijke race en dat is het uiteindelijk ook geworden. In de tweede stint bleven we heel lang doorrijden en het was echt moeilijk om de wagen op de baan te houden met de versleten banden. Ik dacht dat het wel zou lukken maar ik had gewoon geen controle meer over de wagen. Ik had hetzelfde gevoel als in de Grote Prijs van Monaco vorig jaar (Sutil reed toen ook in de punten maar werd uit de race gereden door Kimi Raikkonen nvdr.) en dan zie je alles weer verloren gaan. We moeten ons er nu over zetten en ons optrekken aan het feit dat we vandaag een goede wedstrijd reden.”

Teamgenoot Giancarlo Fisichella finishte als veertiende.

“Ik had veel last van graining op de banden en ik gleed echt door sommige bochten. Vaak ging ik bijna van de baan. Ik vind het erg jammer voor Adrian.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}