Ford: “We moeten een F1-deelname overwegen, de sport is erg populair”

Ford Motorsports
Ford Motorsports

De Amerikaanse autoconstructeur Ford lijkt een toekomstige deelname aan de Formule 1 in overweging te nemen. Ook bij Ford zien ze dat de Formule 1 als sport steeds populairder wordt.

“De Formule 1 is sterk aan het groeien, zowel in Amerika als wereldwijd,” vertelde Mark Rushbrook van Ford Performance tegenover ‘Motorsport.com’.

“Ze hebben echt voor een geweldige manier van racen en een geweldige competitie gezorgd. Het is nog steeds de absolute top maar ze zijn er onder andere via ‘Drive to Survive’ in geslaagd om een geheel nieuw publiek aan te trekken.”

“Als bedrijf racen we voor nieuwe innovaties, voor de technologische overdracht naar onze normale wagens, de opportuniteit om allerlei dingen te leren maar ook omwille van marketingredenen. Het is uiteraard veranderd we moeten de F1 zeker in overweging nemen.”

De voorbije weken waren er geruchten dat Ford zou gaan samenwerken met Red Bull Racing. Rushbrook weigerde echter te bevestigen of te ontkennen dat er zo’n samenwerking komt.

“We geven geen commentaar op speculaties, het is hetzelfde met al de raceklassen,” aldus Rushbrook. “Het is onze verantwoordelijkheid om ze te bestuderen en te begrijpen en vervolgens te beslissen of het zin heeft of niet om er aan deel te nemen.”

Ford was in 2004 de laatste keer verbonden aan de Formule 1, destijds als eigenaar van het Jaguar F1 team. Ook met de Cosworth-motor zorgde het voor mooie resultaten in de Formule 1.