Formule 1 ondersteunt teams in moeilijkheden: “Voorschot op prijzengeld”

De Formule 1 heeft een aantal teams vooraf betaald om ze te helpen de corona-crisis te overleven, dat bevestigde de president van Liberty Media Greg Maffei.


Elk jaar krijgen de teams een percentage van de winst die de Formule 1 boekt maar als er niet geracet wordt is er ook geen winst om te verdelen. Daarom gaat Liberty Media een aantal teams een voorafbetaling doen van hun deelname in de winst.

Maffei noemde geen namen van teams maar Williams, McLaren, Racing Point en Renault hebben al technische werkloosheid aangevraagd nadat de eerste negen races van het seizoen al geannuleerd of uitgesteld werden.

“Er zijn andere gevallen waarbij we het ook nog zouden doen,” zei Maffei tijdens een videoconferentie. “We willen ervoor zorgen dat de teams solvabel zijn, want we willen dat ze in 2020, 2021 en ook daarna nog blijven bestaan.”

Liberty Media heeft al te kennen gegeven dat het dit jaar nog ongeveer achttien races wil afwerken. De laatste tijd gaan er meer en meer stemmen op dat het seizoen in juli in Oostenrijk zal starten en dat er misschien wel twee races zullen afgewerkt worden op de ‘Red Bull Ring.’

Waarschijnlijk zullen die races ook zonder publiek worden afgewerkt en dat betekent uiteraard minder winst, of misschien zelfs helemaal geen winst, aldus Maffei. Hij stelt dat de Formule 1 sterk genoeg is om dit een jaar te overleven maar er zijn een aantal teams die rekenen op die winsten om hun budget rond te krijgen.

Het scenario dat er dit jaar helemaal geen races zullen plaatsvinden is echter nog niet van tafel. De achilleshiel van de Formule 1 is het vele reizen met veel personeel en de verschillende maatregelen die er in verschillende landen genomen zijn.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}