Formule 1 opnieuw de snelste op Spa-Francorchamps, ronderecord van Porsche verbroken

Het ronderecord van Spa-Francorchamps is weer in handen van de Formule 1, Sebastian Vettel snoepte het officieuze ronderecord weer af van de LMP1 919 hybrid van Porsche.


In april streek Porsche neer in Francorchamps met een aangepaste versie van hun LMP1-bolide en verbrak het ronderecord op het legendarische circuit met een tijd van 1 minuut 41 seconden en 770 honderdsten.

Een kanttekening bij dit verhaal is dat Porsche geen rekening moest houden met enige technische reglementen en om die reden kon het ook niet officieel gemaakt worden.

Het vorige record stond op naam van Lewis Hamilton die tijdens de kwalificaties voor de GP van Belgie in 2017 een tijd van 1 minuut 42 seconden en 553 honderdsten liet optekenen. Gisteren was het Sebastian Vettel die met een tijd van 1 minuut 41 en 501 honderdsten de tijd van Neel Jani en zijn Porsche 919 hybrid Evo verpulverde. Door de typisch Belgische weersomstandigheden werden er in Q3 geen snellere tijden meer neergezet.

Met het oog op een mogelijke instap van Porsche in de Formule 1 in de toekomst zouden we in schaaktermen kunnen zeggen: “Your move, Porsche.”

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en koop bij Bol.com via onderstaande banner Naar Buiten 2021Naar Buiten 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print