Formule 1: “We werken aan compensatie voor toeschouwers GP van België”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

De Formule 1 heeft vandaag bevestigd dat het aan een compensatie werkt voor de toeschouwers van de GP van België. Afgelopen zondag zagen de fans door de hevige regen alleen maar enkele rondjes achter de safety car.

Door de hevige regen werd de start van de race, die normaal om 15u van start moest gaan, uitgesteld. Uitstel na uitstel volgde, waarna uiteindelijk na meer dan drie uur wachten beslist werd om alsnog opnieuw de baan op te gaan, dit tot grote vreugde van de uitgeregende fans.

De vreugde was immers van korte duur want na enkele rondjes achter de safety car werd de wedstrijd definitief met een rode vlag beëindigd. Max Verstappen won de race die er eigenlijk geen was en de rijders kregen halve punten.

Meteen volgde er de felle kritiek dat de rondjes achter de safety car er alleen maar waren om contractuele verplichtingen af te dekken en zodat de tickets niet terugbetaald moesten worden. Zevenvoudig F1-kampioen Lewis Hamilton riep meteen na de race op om de toeschouwers terug te betalen of van een compensatie te voorzien en die oproep lijkt niet in dovemansoren te vallen.

Vandaag liet de Formule 1 in een statement immers weten dat ze aan een compensatie voor de toeschouwers werken.

“Gezien de impact van het weer op de Belgische Grand Prix op zondag 29 augustus, werken de Formule 1 en de promotor aan verschillende mogelijkheden voor de tickethouders om hun erkenning te tonen alsook hen te bedanken voor hun vastberadenheid en toewijding,” aldus de Formule 1.

“We zullen zo snel mogelijk verdere details verspreiden en we willen de fans bedanken voor hun steun en passie voor de Formule 1.”

Neem deel aan het GP van Rusland-spel: prijzenpot van minstens 500 euro !!!

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021