Formule E: Vergne wint Sanya ePrix, Vandoorne crasht in de openingsronde

Jeane-Eric Vergne heeft de Sanya ePrix op zijn naam geschreven. De Fransman kwam echter goed weg want hij ontsnapte aan een penalty wegens het niet respecteren van de safety car-procedure.


Polesitter Oliver Rowland bleef voor het grootste deel van de race aan de leiding maar in de negentiende ronde zag Vergne zijn kans schoon en hij verschalkte Rowland in de laatste bocht.

Met nog twaalf minuten te gaan werd de race stilgelegd nadat Alexander Sims en André Lotterer contact hadden gemaakt. Toen de race na vijftien minuten weer op gang kwam was het Vergne die het pak aanvoerde nadat de safety car weer binnenkwam. De Fransman was echter het onderwerp van een onderzoek omdat hij zich te fel zou laten terugzakken hebben achter de safety car.

Rowland wou nog een poging wagen om Vergne de leiding afhandig te maken maar hij werd door zijn team aangemaand om zich te verzekeren van de tweede plaats. Antonio Felix Da Costa maakte het podium volledig.

Onze landgenoot Jérôme D’Ambrosio wist een zevende plaats uit de brand te slepen en staat tweede in het kampioenschap met drie punten achterstand op leider Antonio Felix Da Costa.

Voor het Stoffel Vandoorne wil het maar niet lukken. Hij kwalificeerde zich op een dertiende plaats en moest de strijd al staken in de openingsronde nadat hij met zijn HWA-bolide tegen de Virgin van Sam Bird aanreed.


Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023