Formule E wagen maakt testdebuut

Voormalig Virgin-rijder Lucas Di Grassi heeft deze week de eerste sporen gegeven aan de Formule E wagen.

Dit is een volledig nieuwe klasse binnen de eenzitters, waarbij de wagens volledig elektrisch worden aangedreven. Het F1-team van McLaren zal instaan voor de versterking van de motor, transmissie en elektronica, en Williams zal fungeren als leverancier van de batterijen, die ongeveer zo’n 200 kw sterk zou moeten zijn. Grootste technische partner zal uiteraard Renault zijn.

Het eerste Formule E kampioenschap gaat van start op 20 september 2014 in Peking, en eindigt op 27 juni in Londen. Bovendien zullen alle races doorgaan op stratencircuits, wat ongezien is. De Formule E wordt immers gezien als de hoogste tak van de elektrisch aangedreven wagens.

Lucas Di Grassi mocht deze week het debuut van de Formule E wagen verzorgen op het circuit van La Ferté Gaucher. De Italiaan kon echter nog niet beschikken over de volle potentie van de wagen, want de batterij was slechts een exemplaar van 50 kw. Toch is Di Grassi lovend na zijn eerste veertig rondjes met de nieuwe bolide.

“Het was een fantastisch gevoel om voor het eerst met de Formule E te mogen rijden. Ik ben er zeker van dat de rijders zich met deze wagen zullen amuseren. Zelfs met amper een kwart van de kracht had de wagen een enorme grip en heel wat koppel.” legt Di Grassi uit.

Ook voor de grote baas van de Formule E, Alejandro Agag, was dit een grote dag. “Dit is een historische dag voor onze nieuwe klasse. Ik denk wel dat de looks van de wagen en het geluid in de smaak zullen vallen van de teams, rijders en fans. Ik popel van ongeduld voor de eerste race.” aldus Agag.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print