FOTA zet de deur open voor de komst van nieuwe teams

Huidig Ferrari-teambaas Stefano Domenicali vertelde onlangs in een uitgebreid interview dat de F1 dringend vers bloed nodig heeft. Nu Mosley zichzelf laat vervangen als president van de FIA, en er maar liefst drie nieuwe teams op de grid zullen verschijnen, lijkt die doelstelling reeds bereikt te zijn.
“Het is allereerst de bedoeling dat de F1 kan blijven wat ze al die jaren al geweest is. We hebben de sport op zich nooit graag zien veranderen en dat zal in de toekomst niet veranderen. De nieuwe teams zijn zeer welkom maar we moeten voorkomen dat ze na een jaar terug verdwijnen. Deze sport heeft vers bloed nodig en samen met de FOTA moeten wij dat bezorgen”.

“We moeten de nieuwe teams op dezelfde manier proberen te laten werken en handelen als de huidige teams. We doen dit niet om een bepaald aantal nieuwe teams te bereiken maar echt omwille van het feit dat we beseffen dat nieuwe teams nodig zijn. Dit is erg belangrijk voor de sport”, zo vertelde Domenicali aan de pers.

Tot slot beseft Domenicali maar al te goed dat de nieuwe teams niet kunnen gedwongen worden om zich aan te sluiten bij de FOTA. Over enkele weken kunnen er al gesprekken plaatsvinden, gesprekken over de toekomst van de F1 en het aansluiten van de nieuwe teams.

“Het speelt geen rol of ze bij de FOTA willen horen. Alle teams moeten tevreden zijn en dan moet er op zijn minst gesproken worden. Gesprekken zijn een onderdeel van de sport en binnen enkele weken zouden er al gesprekken kunnen plaatsvinden. De FOTA wil hen zonder twijfel proberen te begrijpen vanuit hun standpunt en daarom zet het de deur open”, aldus de Ferrari-teambaas.

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print