Frankrijk terug op de F1-kalender in 2015?

Krijgen we in 2015 opnieuw een GP van Frankrijk?

In 2013 waren ze er al eens dichtbij, Magny-Cours dat terug op de F1-kalender wou staan om een GP van Frankrijk te organiseren. Er was toen elfs even sprake van het afwisselend organiseren van een F1-race in Frankrijk en België. Uiteindelijk keerde de GP van Frankrijk niet terug op de kalender omdat Holande de nieuwe president van Frankrijk werd en zijn regering, in tegenstelling tot die van Sarkozy, niet de nodige steun gaf voor een terugkeer.

Nu, twee jaar later, lijkt het er misschien toch van te komen want in Magny-Cours zijn ze er nog steeds op gebrand om terug op de F1-kalender te staan. De voorbije drie jaar is er hard gewerkt om de Formule 1 te laten terugkeren op de F1-kalender. Reeds voor de start van dit seizoen liet ook Bernie Ecclestone uitschijnen dat Frankrijk wel eens zou kunnen terugkeren op de F1-kalender (Lees: Ecclestone stuurt aan op terugkeer van Franse GP).

Volgens berichtgeving in het Franse Infosport zou men nu opnieuw een stap dichter bij een terugkeer van de GP van Frankrijk staan.

“We zijn nog steeds aan het onderhandelen met de FOM,” zei Serge Saulnier, de president van Magny-Cours, tegenover Infosport. “We stellen ons kandidaat voor een datum in 2015, maar momenteel is er nog niets getekend.”

“We werken ondertussen al meer dan drie jaar aan een terugkeer van de Formule 1. We komen er langzaam maar zeker steeds dichterbij en ik denk dat het nu tijd wordt om handtekeningen te gaan zetten”, aldus Saulnier. “Ik zou graag hebben dat alles voor de zomer getekend is. Indien de politieke wil er is dan kan het in een paar weken geregeld zijn.”

Voorlopig blijft het dus afwachten voor de Franse F1-fans, die in 2013 de Formule 1 ook al achter de decorder zagen verdwijnen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}