Frans minister: “Renault kan eventueel verdwijnen”

Renault komt in haar thuisland Frankrijk steeds meer in nauwe schoentjes. De overheid reageert immers gepikeerd op plannen van de autoconstructeur waarvan het trouwens zelf aandeelhouder is.


Eergisteren raakte bekend dat Renault in het kader van een grote besparingsoperatie verschillende fabrieken wil sluiten (Lees: Renault gaat vier fabrieken sluiten: bewuste exit van Daniel Ricciardo?). In Frankrijk is men daarover niet te spreken want Renault wil van de Franse regering immers een lening van maar liefst 5 miljard krijgen en tegelijkertijd dus in Frankrijk ook fabrieken sluiten.

Vooral het feit dat Renault binnen enkele jaren de fabriek in Flins-sur-Seine, waar Renault elektrische auto’s bouwt, wil sluiten stuit op onbegrip. Volgens Frankrijk moet Renault immers net investeren in de toekomst.

Indien Renault niet dringend ettelijke miljarden euro’s weet te verkrijgen dan dreigt volgens de Franse minister van financiën heel de Renault-groep om te vallen en dus ook het Renault F1-team ten onder te gaan.

“Ja, Renault zou van de markt kunnen verdwijnen,” aldus de Franse minister van financiën tegenover ‘Europe 1’.

Een van de belangrijkste eisen van de Franse regering om Renault een miljardenlening te geven is dat Renault meer wagens in Frankrijk zou produceren.

Daarnaast kan je je ook de vraag stellen of het te verantwoorden is dat heel wat miljoenen overheidsgeld indirect naar de Formule 1 zullen vloeien. Het is dan ook maar de vraag of Renault niet de stekker uit haar F1-project zal trekken en dat net daarom Daniel Ricciardo de renstal eind 2020 verlaat en de overstap naar McLaren maakt.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}