Frederic Vasseur dolblij met functie van teambaas bij Ferrari: “Dit is een eer”

Alfa Romeo Racing
Alfa Romeo Racing

Na de aankondiging van zijn vertrek bij Alfa Romeo volgde al snel de officiële bevestiging dat Frederic Vasseur aan de slag gaat als teambaas bij Ferrari. Vasseur zelf is alvast dolblij met zijn nieuwe functie.

Voor Vasseur betekent het een hernieuwde samenwerking met rijder Charles Leclerc. Leclerc liet eerder al verstaan dat niet hij maar Ferrari over de aanstelling van de nieuwe teambaas zou beslissen. Bij Ferrari zijn ze alvast opgetogen met Vasseur zijn aanstelling.

“We zijn heel blij dat we Vasseur als teambaas mogen verwelkomen,” vertelt Ferrari-CEO Benedetto Vigna. “Tijdens zijn carrière heeft hij erg succesvol zijn technische kwaliteiten als engineer weten te combineren met het maximaliseren van zijn team en zijn rijders. Zijn aanpak en leiderschap zijn wat we nodig heeft om vol hernieuwde energie Ferrari vooruit te pushen.”

Vasseur zelf is uiteraard ook zeer blij met zijn aanstelling als nieuwe teambaas van Ferrari.

“Ik ben oprecht verheugd en vereerd dat ik als teambaas bij Ferrari de leiding krijg,” aldus Vasseur. Voor iemand die al heel zijn leven lang een passie heeft voor autosport, is Ferrari voor mij het hoogst haalbare in de racewereld.”

“Ik kijk er naar uit om met een getalenteerd en erg gepassioneerd team in Maranello samen te werken. Om de geschiedenis van de Scuderia eer aan te doen en te presteren voor de Tifosi wereldwijd.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print