Frederic Vasseur: “Ferrari zal op het vlak van faciliteiten tegenover de concurrentie geen achterstand oplopen”

Ferrari
Ferrari

Volgens Ferrari-teambaas Frederic Vasseur zal Ferrari aanzienlijk blijven investeren in haar faciliteiten om tegenover de concurrentie geen achterstand op te lopen. De voorbije jaren kondigden verschillende concurrenten aanzienlijke investeringen aan op het vlak van windtunnels, simulatoren en fabrieken.

“Ons niveau van infrastructuur en uitrusting is oké,” reageert Vasseur wanneer hem wordt gewezen op de aanzienlijke investeringen die de concurrentie doet op het vlak van windtunnels en andere infrastructuur. “Het is echter iets dat ooit stilstaat. Je moet jezelf steeds verbeteren, we moeten onze simulator verbeteren, dat is een mooi voorbeeld.”

“Het is iets dat nooit eindigt, wanneer je iets oplost in de simulator dan heb je vervolgens een nieuw probleem en dat zal ook de komende 30 jaar het geval zijn. Hetzelfde geldt voor de windtunnel.”

“Je wil altijd de flow en je schaalmodel verbeteren en het is niet omdat de faciliteiten in Maranello en Fiorano tot de absolute top behoren dat dit het einde van de investeringen is.”

“Het moet op het vlak van de productie verder doorgaan want wat belangrijk is, is hoe snel je kan produceren, je wil steeds sneller produceren en tegen een betere kwaliteit.”

“We zitten in die flow en je blijft investeren en ontwikkelen, het draait echter niet alleen rond de simulator of de windtunnel. Wanneer je een stap vooruit wil zetten dan moet je ook je productie verbeteren.”