“Frederic Vasseur kan bij Ferrari een herhaling van het Schumacher-tijdperk creëren”

Ferrari
Ferrari

Sinds Frederic Vasseur aan het roer staat bij Ferrari merk je de nodige progressie, het team gaat erop vooruit en dat zie je ook aan de resultaten. Voormalig Ferrari-rijder Jean Alesi gelooft dat het leiderschap van Frederic Vasseur bij de Scuderia de hoogdagen uit het Schumacher-tijdperk kan doen herleven.

De Ferrari-fans zijn al vele jaren geduldig aan het wachten op een nieuwe titel, zowel in het rijders- als in het constructeurskampioenschap. Kimi Räikkönen haalde de rijderstitel in 2007 binnen en in 2008 werd Ferrari nog constructeurskampioen maar sindsdien staat het droog als het over titels gaat hoewel ze er nog wel een paar keer heel dichtbij zijn geweest. Een totale dominantie zoals in het Schumacher-Todt tijdperk hebben we sindsdien niet meer gezien bij de Scuderia.

Jean Alesi ziet onder leiding van Vasseur echter wel hoop voor de kampioenschapsambities van Ferrari. De Fransman is een sterke en consistente teamstructuur aan het opbouwen, een beetje in navolging van de strategie die Jean Todt tijdens zijn ambtsperiode hanteerde. Een goed geoliede teammachine is een cruciaal ingrediënt als je als F1-team successen wil behalen.

“Frederic Vasseur doet er goed aan om Ferrari een structuur en een houvast te geven”, aldus de 59-jarige Alesi. “Vasseur geeft me het gevoel dat hij het allemaal een beetje hetzelfde aanpakt als Jean Todt destijds, ook niet toevallig een Fransman.”

Charles Leclerc deelt ook de mening van Jean Alesi: “Sinds de eerste dag dat hij hier toekwam heb ik er nooit over getwijfeld dat hij een man is die Ferrari terug kan brengen naar waar het team hoort te zijn, de absolute top en steeds strijden om de titels.”

“Hij heeft zo’n duidelijke visie over wat hij wil bereiken en hoe hij dat kan bereiken, dat is uniek om te zien. Hij verliest geen tijd en dat is absoluut zijn kracht en ik denk dat zijn visie echt goed is. We delen vaak dezelfde mening van hoe we bepaalde doelstellingen willen behalen. Ik ben altijd volledig op één lijn geweest met hem”, sluit Leclerc af.

Ferrari lijkt dus in de lift te zitten en dat is er ook stilaan aan te merken op de baan, daar waar het allemaal bepaald wordt.

Geschreven door Vincent Bogaerts

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print