Frustratie bij Pierre Gasly na aanrijding door Esteban Ocon: “Hij heeft de instructies niet gevolgd!”

Alpine F1 team
Alpine F1 team

Na afloop van de GP van Monaco was Pierre Gasly niet te spreken over de aanrijding door teamgenoot Esteban Ocon. Volgens Gasly horen zo’n dingen niet te gebeuren en volgde Ocon de instructies van het team niet op.

“Zo’n dingen horen niet te gebeuren,” vertelt Gasly over de aanrijding door Ocon tijdens de eerste ronde. “Er was een duidelijke instructie van het team over wat we moesten doen en wat er van ons verwacht werd, dat werd niet gerespecteerd.”

“Ik ben gewoon blij dat ik er enkel wat schade aan de voorvleugel enzovoort heb overgehouden Gelukkig konden we door de rode vlag herstellingen doen maar zoiets mag niet gebeuren.”

Esteban Ocon kreeg een gridstraf van vijf plaatsen voor de volgende race terwijl Gasly uiteindelijk zijn eerste punt van het seizoen wist te behalen.

“Ik ben zeer blij en opgelucht voor het team want we wisten dat Monaco een opportuniteit zou zijn, ook al worstelen we sinds het begin van het jaar met de wagen,” aldus Gasly. “Monaco is redelijk speciaal en we zijn erin geslaagd om op zaterdag al onze kans te grijpen door ons voor Q3 te kwalificeren en het was belangrijk om dat te doen.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print