Frustrerende kwalificatie voor Lando Norris: “Ik reed de volledige vloer stuk!”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

McLaren-rijder Lando Norris beleefde een erg frustrerende kwalificatie, vooral omdat hij in Q1 naast de baan terechtkwam en daarmee zijn F1-bolide ernstig beschadigde. Uiteindelijk moest Lando Norris tevreden zijn met een zevende tijd.

“Ik ben gefrustreerd, ik ging tijdens Q1 van de baan en ik reed de vloer helemaal stuk,” vertelde Norris tegenover ‘Sky Sports F1’. “Ik ben blij dat ik toch nog in Q3 ben geraakt en slechts enkele tienden trager was dan Oscar, hij deed het geweldig.”

“Zijn middelste sector was zeer sterk, we waren erg slecht op de rechte stukken dus er waren wat winners en verliezers, maar ik ben blij. Ik had er in Q1 uit kunnen liggen, dus ik ben best tevreden met het resultaat.”

“We probeerden de schade voor de mate van het mogelijke te herstellen met tape en het team verrichtte goed werk door zoveel als ze kunnen te herstellen. De schade was te erg om competitief te kunnen zijn.”

“Mochten we een wagen gehad hebben die goed was, mocht ik in Q1 die fout niet gemaakt hebben, dan hadden we iets beter kunnen presteren. We waren niet mijlenver verwijderd van de anderen.”

“Ik ben blij met wat we uit de brand hebben kunnen slepen. Het is frustrerend omdat het erg close was tussen ons en sommige andere teams. Hopelijk kunnen we er een beter resultaat van maken.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner