Gaan F1-races in Mexico en de USA samenwerken?

Krijgen we binnenkort een samenwerking tussen de organisatoren van de GP van Mexico en de USA? In Mexico zijn ze er alvast een voorstander van.

Anderhalve week geleden keerde de Formule 1 voor het eerst sinds 1992 terug naar Mexico om er een F1-race te rijden. Het raceweekend was een erg groot succes met maar liefst 330 000 fans die aanwezig waren gespreid over de drie dagen.

Het succes in Mexico stond in schril contrast met het raceweekend de week ervoor in Austin. Het Circuit of The Americas werd overspoeld door de regen. Niet alleen de fans hadden door de felle regen een slechte ervaring, ook de organisatoren hielden er een wrange nasmaak aan over.

Volgens Bobby Epstein van het COTA zorgde de regen ervoor dat sommige fans zo’n slechte ervaring hadden dat ze niet meer zullen terugkeren. Bovendien zorgde de hevige regen er ook voor dat het financieel een ramp is geworden.

Sinds de terugkeer van de Formule 1 naar de USA zijn de toeschouwersaantallen telkens gedaald. Door het feit dat Mexico na 23 jaar afwezigheid zijn terugkeer maakte op de F1-kalender zorgde dat eveneens voor een terugval, er waren immers minder Mexicaanse fans die daardoor afreisden naar het COTA.

De president van de Autodromo Hermanos Rodriguez in Mexico, Alejandro Soberon, is er echter van overtuigd dat beide circuits in de toekomst moeten samenwerken. De GP van Mexico en de USA zijn zogenaamde back-to-back races, die binnen een week tijd worden georganiseerd. Dat zal ook in de toekomst zo zijn en door samen te werken kunnen ze allebei hun voordeel doen en extra fans aantrekken.

“Ik denk echt dat beide races er van kunnen profiteren,” aldus Soberon tegenover ESPN. “We moeten proberen om een manier te vinden om samen te werken. Het zorgt ervoor dat mensen die uit Europa komen een goede reden hebben om naar beide races te gaan. Ik denk dat het een uitstekend idee is om de mensen die uit Azië en Europa komen een extra mogelijkheid te bieden. Beide races kunnen er van profiteren.”

Volgens Soberon is het sowieso een goede zaak dat beide races binnen een week van elkaar verreden worden.

“Ik wil zeker en vast dat het zo blijft. Het is zinvol voor de teams en voor de fans. Het zou fantastisch zijn indien we een manier konden vinden waarop beide races kunnen samenwerken.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}