Gaat ook Williams de Mercedes F1-bolide kopiëren?

Nu Racing Point op een erg succesvolle manier de Mercedes F1-bolide van vorig jaar heeft gekopieerd lijken steeds meer F1-teams dat pad te zullen bewandelen.


“Dat zou best wel eens kunnen,” aldus Dave Robson, de technisch directeur van Williams, tegenover ‘Motorsport.com’ of de kans erin zit dat Williams zoiets zal doen.

“Mercedes heeft de voorbije jaren duidelijk de beste wagen gebouwd en dat is echt fenomenaal. Als je dan ziet hoe Racing Point nu presteert dan ga je zoiets echt wel overwegen.”

De grote sprong vooruit die Racing Point heeft gezet zorgt uiteraard voor wantrouwen bij de concurrentie. Zo is het na het protest van Renault nog steeds wachten op een definitieve uitspraak van de FIA of de Racing Point F1-bolide al dan niet legaal is.

Toch ziet het er naar uit dat er nog meer dan vroeger gekopieerd zal worden in de Formule 1.

“Kopiëren heeft altijd deel uitgemaakt van de Formule 1 maar zomaar iets overnemen kan gezien de complexiteit van de wagens niet. Eerst moet je dan ook zien te begrijpen waarom de Mercedes F1-bolide zo goed werkt alvorens je het ontwerp kan overnemen. Dit hoort er allemaal bij en ik heb er dan ook geen problemen mee.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}