Gaat Renault of Honda in zee met Andretti en Cadillac?

Pirelli Motorsport
Pirelli Motorsport

Gisteren kondigden Andretti Global en General Motors hun gemeenschappelijke plannen voor een F1-deelname aan. Daarbij zou de merknaam van Cadillac gebruikt worden. De plannen zijn zelfs zo ver gevorderd dat er al sprake is van een overeenkomst met een motorleverancier.

Michael Andretti zet door met zijn plannen voor het oprichten van een F1-team daarvoor gaat Andretti in zee met het Amerikaanse autoconcern General Motors. Onder Andretti Cadillac willen ze aan de F1 deelnemen en er zou zelfs al een principieel akkoord zijn voor het afnemen van een motor bij een bestaande motorleverancier.

“We hebben een overeenkomst getekend met een motorleverancier om te beginnen en vervolgens verder te gaan. We brengen veel expertise mee om zelf in de toekomst dingen te creëren,” aldus GM president Mark Reuss op donderdag.

“Het zou eerder een samenwerking zijn met een andere constructeur,” voegde Michael Andretti eraan toe.

Toen Andretti volledig zelfstandig een F1-team probeerde op te richten was er een akkoord met Renault. Er doen dan ook geruchten de ronde dat ook deze keer Renault in zee zou willen gaan maar ook Honda behoort tot de mogelijkheden, ook op dat vlak zijn er banden.

Eerst maar afwachten of Andretti Cadillac daadwerkelijk op de startgrid van de Formule 1 geraakt want waar vanuit de FIA enthousiast wordt gereageerd op de plannen, reageerde de Formule 1 eerder terughoudend.

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023