Gasly buiten de punten door tijdstraf na de de race

Als gevolg van een aanrijding met Sergio Perez kreeg Pierre Gasly na de race van de Britse stewards nog een tijdstraf van vijf seconden aan de broek. Dat betekent dat de Fransman zijn tiende plaats kwijtspeelt aan Perez.


Tijdens de eindfase van de race waren Gasly en Perez nog fel in gevecht voor de tiende plaats die recht geeft op het laatste WK-punt van het weekend. De jonge Fransman leek de bovenhand te hebben maar met nog een handvol ronden op het programma maakten Gasly en Perez contact in bocht zestien.

De conclusie van een onderzoek na de race wees uit dat de actie van Gasly “een redelijke poging was tot het maken van een inhaalactie” maar de stewards voegden er fijntjes aan toe dat de Fransman “geheel of overwegend de schuldige was” voor het contact dat er kwam als resultaat van een aanvaring met een zogenaamde “sausage kerb” in bocht zestien.

“Ten gevolge daarvan werd Perez van de baan gedwongen voor het aansnijden van bocht zeventien en werden zijn mogelijkheden op inhalen gecompromitteerd in bochten zeventien en achttien, dat stelde Gasly in staat om Perez in te halen. Hoewel het maar een lichte aanrijding was heeft ze wel direct naar een inhaalmanoeuvre geleid,” zo luidt het rapport.

Nog voor hij wist dat hij een tijdstraf gekregen had blikte Gasly nog terug op zijn gevecht met Perez. Hij vond dat het gevecht met de Mexicaan een mooi voorbeeld was van wiel-aan-wiel racen.

“Tegen het einde van de wedstrijd voerde ik een felle strijd met Sergio en ik zag een kans in de laatste chicane, het was nipt en we raakten elkaar een beetje,” aldus Gasly. “Uiteindelijk slaagde ik er toch in om het tot een goed einde te brengen.”

“Ik denk niet dat het een groot probleem was. Voor mij was het gewoon een mooi gevecht, ik heb ervan genoten. Daarom hou ik ervan om te racen, zulke gevechten op het scherpst van de snee,” besluit Gasly.

Toen Gasly wist dat hij een tijdstraf gekregen had liet hij zijn ongenoegen blijken via een tweet.


Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022