Gasly: “Ik voel me niet op mijn gemak”

Het loopt vooralsnog niet van een leien dakje voor Pierre Gasly bij Red Bull, in de kwalificaties voor de GP van Bahrein moest hij genoegen nemen met een dertiende plaats.


Met de kwalificaties voor de GP van Australië nog vers in het geheugen hield Pierre Gasly ons ook in Bahrein nog lang in spanning vooraleer door te stoten naar Q2. Met een dertiende plaats op de grid kunnen we moeilijk van een succes spreken, er mag meer verwacht worden van de jonge Fransman.

Vorig jaar verraste Gasly vriend en vijand in Bahrein door zich met de Toro Rosso als zesde te kwalificeren en in de race de vierde plaats uit de brand te slepen. Dit jaar is het raceweekend tot dusver met een valse noot begonnen ten opzichte van 2018.

“Sinds het begin van het weekend worstel ik al met de achterkant van de auto,” aldus Gasly. “De auto is nerveus en rijdt schokkerig.”

“We hebben een paar veranderingen geprobeerd voor de kwalificaties maar die hebben niet gewerkt. Ik voel me dit weekend niet op mijn gemak in de auto, misschien heb ik niet de juiste richting gekozen.”

“We gaan samen met de ingenieurs bekijken hoe dit gaat evolueren. Morgen is het moment dat er punten te verdienen zijn en we gaan er alles aan doen om aan te klampen.”


Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner