Gasly: “Optimistische strategie oorzaak van exit in Q1”

Pierre Gasly schrijft zijn eliminatie in Q1 van de GP van Australië toe aan een te optimistische strategie van zijn nieuwe team Red Bull.


Red Bull had ervoor gekozen om slechts een run te doen tijdens het eerste deel van de kwalificatie. Aanvankelijk leek dat ook voldoende om met beide wagens door te stoten naar Q2 met Verstappen op een derde en Gasly op een achtste plaats maar toen de teams uit het middenveld sterk begonnen te verbeteren dreigde het mis te lopen.

De meubels konden nog enigszins gered worden en Verstappen wist nog door te stoten maar voor Gasly liep het mis. Hij zag zijn kwalificatie beëindigd in Q1 hoewel hij maar honderdvierenveertig duizendsten trager was dan zijn teamgenoot.

“We zagen het wat optimistisch om het met een run te halen, daar ben ik erg teleurgesteld over,” aldus Gasly tegenover BBC Radio 5.

“Dat was onze strategie. Ik ben best blij met mijn eerste rondje, een tiende trager dan Max, ik heb dus niet zo veel verloren.”

“We hadden gewoon niet verwacht dat de anderen zo veel zouden verbeteren tijdens hun tweede run.”

De Fransman had tijdens de tweede run van de andere rijders meteen in de mot dat een uitschakeling in het eerste deel van de kwalificatie niet onwaarschijnlijk zou zijn.

“Toen ik zag hoeveel zij verbeterden, ze wonnen bijna een seconde, had ik meteen door dat het moeilijk zou worden. Dat is teleurstellend want de laatste vrije training was beter, ik voelde me meer op mijn gemak tijdens de kwalificatie en ik denk dat we het tempo hadden om een goed resultaat neer te zetten.”

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner