Gebroken kabel oorzaak van probleem Nico Rosberg

Het Mercedes F1-team denkt de oorzaak van de probemen bij Nico Rosberg te hebben gevonden.

Tijdens een interview met de Duitse zender RTL liet Toto Wolff weten dat er een kabel in de stuurstang van Nico Rosberg was afgebroken.

“De mecaniciens waren niet hectisch allerlei zaken aan het doen maar bleven rustig en daarvoor moet ik hen feliciteren en dankbaar zijn. Het ziet er naar uit dat er een kabel in de stuurkolom gebroken is, een kabel die zich nog perfect binnen zijn levenscyclus bevond. Een kabel die dus nog niet gewisseld diende te worden en we moeten nu uitzoeken waarom dit is voorgevallen,” zei toto Wolff vlak na de race tegenover de Duitse zender RTL.

Na de problematische start probeerde Mercedes tijdens een pitstop een wanhoopspoging te ondernemen door nogmaals het stuurtje te wisselen en een reset uit te voeren maar dat resulteerde alleen maar in de definitieve opgave van Nico Rosberg.

“Het stuurtje wisselen en een reset uitvoeren hielp echter niet. We probeerden simpelweg daar op de baan te overleven. Het enige wat wel werkte was het wisselen van de versnellingen. Tijdens de pitstop kwam de boordradio terug, maar uiteindelijk was het te gevaarlijk om hem opnieuw de baan op te sturen,” besloot Toto Wolff.

Toto Wolff liet ook weten dat de gebroken kabel nog vandaag richting de fabriek in Engeland gestuurd wordt om de oorzaak van de kabelbreuk te vinden.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}