Gedaan met ‘knielen’ voor elke F1-race: “Hamilton en Mercedes zijn verwittigd”

Daimler Media
Daimler Media

F1-baas Stefano Domenicali heeft laten verstaan dat er dit jaar voorafgaand aan de races niet meer ‘geknield’ zal worden. De Formule 1 blijft wel streven naar meer diversiteit en tegen racisme maar er zal voor de races geen collectief ‘knielmoment’ meer zijn.

Nadat de Formule 1 eerder al een campagne lanceerde onder ‘End Racism’ werd deze vervolgens omgevormd naar ‘WeRaceAsOne’. Meer diversiteit, meer inclusief en tegen racisme. Daarbij hoorde ook een gemeenschappelijk ‘knielmoment’, al werden de rijders niet verplicht om te knielen. Elke rijder kon zelf kiezen of hij al dan niet knielde maar de aanwezigheid op het moment was wel verplicht.

Dit jaar zal er geen ‘knielmoment’ meer zijn, zo bevestigde F1-baas Stefano Domenicali, al wil hij er met de Formule 1 wel overgaan tot actie.

“Nee, het zal er niet meer zijn,” zo bevestigde Domenicali in gesprek met ‘Sky Sports’. “We hebben gezegd dat we niet aan politiek willen doen.”

“Nu moeten we overgaan van een gebaar naar actie. Onze actie focust zich op diversiteit in onze community en dit is nog maar de eerste stap.”

“Het gebaar was belangrijk voor zij die erin geloofden, we moeten immers voor iedereen respect hebben. Nu is het tijd om op een andere manier actie te ondernemen.”

Volgens journalist Craig Slater werden Mercedes en Lewis Hamilton ingelicht dat het ‘knielmoment’ geschrapt zal worden. Mercedes zou het nieuw initiatief van de Formule 1 ondersteunen.

In het kader van verschillende acties voor meer diversiteit heeft de Formule 1 ook laten weten dat het tot 2025 het Formula Engineering Scholarship zal ondersteunen. Het initiatief werd vorig jaar gelanceerd door voormalig F1-baas Chase Carey die persoonlijk 1 miljoen dollar doneerde.

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer