Geen 1000ste F1-race op Silverstone door het slechte weer

Volgend jaar staat de duizendste Grote Prijs in de Formule 1 gepland, maar de kans dat die plaatsvindt in Silverstone, de plaats waar het 68 jaar geleden allemaal begon, is klein. Het bestuur van de Formule 1 geeft die eer immers aan Shanghai.


Silverstone was de geliefkoosde locatie om de duizendste Grote Prijs in de Formule 1 te vieren. Maar dat betekent dat de GP van Groot-Brittannië zou moeten doorgaan in april. Dat is echter erg riskant, door de hoge kans op slecht weer rond die tijd van het jaar.

“Silverstone was de eerste Grote Prijs ooit en we hadden graag de duizendste race op dezelfde locatie als de eerste gehad”, zei Bratches tegenover Reuters in Barcelona.

“Ik denk dat er op Silverstone een leuke sfeer hangt, met een mooi verhaal. Maar toen er mij verteld werd dat het weer in april niet optimaal is, dan werd ik herinnerd aan de kans op slecht weer in Groot-Brittannië.”

De enige editie van de GP van Groot-Brittannië op Silverstone dat in april plaatsvond, was in het jaar 2000. Deze editie viel letterlijk en figuurlijk in het water.

De duizendste Grote Prijs staat dus gepland om plaats te vinden in China, maar Bratches laat weten dat het hele seizoen 2019 in het teken zal staan van de duizendste race.

“We hebben veel tijd gespendeerd aan dit onderwerp, rekening houdend met verschillende omstandigheden, zoals het weer. China is een fantastische plaats om te racen. Het is een deel van onze toekomst en we kijken er dan ook naar uit om daar de duizendste race te organiseren.”

Volgend jaar zullen we echter vieren als het jaar van de duizendste Grote Prijs. Je zal dus verschillende evenementen zien gedurende het jaar die deze mijlpaal vieren.”

Bratches laat verder weten dat de organisatoren van de Chinese Grote Prijs enthousiast zijn: “Ze pakten deze kans met beide handen aan en we zijn de gesprekken gestart om dat weekend extra speciaal te maken, om zeker te zijn dat de duizendste Grote Prijs correct gevierd wordt.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023