“Geen belang of ik met één of met honderd punten voorsprong aan de leiding sta”

Sebastian Vettel is torenhoog favoriet om zich dit jaar tot wereldkampioen te kronen. De jonge Duitser heeft op dit moment een comfortabele zevenenzeventig punten voorsprong in het klassement. Alhoewel we toch al spannendere momenten in de koninginneklasse van de autosport hebben gekend wil Vettel niet te vroeg van stapel lopen.
Hierdoor vroeg Vettel al aan verschillende journalisten dit weekend om niet steeds op zijn voorsprong in het klassement terug te komen zonder dat de gevolgen van het verbod op de geblazen diffusor zijn gekend.

“Die zevenenzevintig punten hebben voor mij geen belang. Waar zijn ze goed voor? Ik weet natuurlijk dat ik aan de leiding sta maar dat maakt niet uit of met met één of met honderd punten voorsprong is,” verklaarde Vettel in Silverstone.

De rivalen van Sebastian Vettel denken daar uiteraard anders over. Wie Sebastian nog van de titel wil houden kan dit weekend maar best in actie schieten. De betrouwbaarheid van de wagens in de Formule 1 was nog nooit zo hoog als nu, wie dus hoopt dat Sebastian Vettel de komende maanden een paar keer de finish niet zal halen is eraan voor de moeite. Dat beseft ook Jenson Button.

“Ik denk dat indien ik in positie van Sebastian Vettel was dat ik op beide oren zou slapen. Sebastian moet echt niet speculeren over wat er nog zal gebeuren. Indien hij het zou willen zou hij gewoon op zijn gemak in de punten kunnen finishen,” vertelde de Brit.

Ook Fernando Alonso, die zijn record van jongste tweevoudig wereldkampioen stilaan door zijn vingers ziet glippen, deelt grotendeels de mening van jenson Button.

“Indien hij in Canada en China geen fouten had gemaakt had hij acht van de acht races gewonnen. Deze dominantie was ongezien sinds Michael Schumacher in 2004,” vertelde de Spanjaard gisteren in Silverstone.

De neutrale fans kunnen blijkbaar dus enkel nog hopen dat de strijd om de tweede plaats nog spannend blijft…

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print