Geen bestraffing na aanrijding tussen Alonso en Kvyat

Tijdens Q2 kwamen Fernando Alonso en Daniil Kvyat in contact met elkaar maar na een onderzoek door de stewards na afloop van de kwalificatie besloten de stewards om niemand te bestraffen.
image
Tijdens de felle regen kwamen Kvyat en Alonso in contact met elkaar toen ze allebei een bocht wensten te nemen. Tijdens de kwalificatie kregen we de boodschap te zien dat het incident na afloop van de kwalificatie door de stewards onderzocht zou worden.

De stewards bekeken de beelden nogmaals en deden navraag bij de rijders maar oordeelden dus dat geen van beide rijders echt aansprakelijk was voor de aanrijding.

“De stewards geloven niet dat één van beide rijders volledig of hoofdzakelijk verantwoordelijk is voor de aanrijding,” luidde het in een mededeling van de stewards.

De ophanging van Alonso zijn wagen was ernstig beschadigd maar opmerkelijk genoeg slaagden de mecaniciens van de Spanjaard er wel in om het probleem in enkele minuten tijd op te lossen. Alonso kon zich vervolgens kwalificeren voor het laatste deel van de kwalificatie. De Spanjaard start morgen van op de vijfde plaats op de startgrid.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}