Geen Mercedes-motoren voor Red Bull

Ross Brawn heeft onlang Mercedes het advies gegeven om geen vierde renstal van haar motoren te voorzien. Dit zou betekenen dat Red Bull weldra geen overeenkomst kan bereiken.
Volgens de Franse pers zouden er reeds onderhandelingen hebben plaatsgevonden tussen Red Bull en Mercedes. De motoren die Renault momenteel aan Red Bull weet te leveren zijn naar verluidt te onbetrouwbaar. Bovendien beschikken ze ook nog eens over minder vermogen. Mercedes levert in 2010 haar motoren al aan Force India, McLaren en haar eigen renstal Mercedes GP. Volgens technisch directeur Ross Brawn kan Mercedes maar best extra aandacht schenken aan de evolutie van haar motoren.

“Als men het mij vraagt zit Mercedes al aan haar limiet wat betreft het aantal teams dat voorzien wordt van haar motoren. We kunnen maar best eerst eens goed nadenken over een eventuele vierde renstal. Onze juiste positie qua vermogen ken ik niet exact maar er zijn wel nog enkele andere aspecten die meespelen. De koeling van onze motoren en het verbruik van onze brandstof kunnen best nog eerst aan een verbetering onderworpen worden. Tot slot speelt ook het gedrag van de bewuste rijder nog een erg belangrijke rol”, aldus Ross Brawn.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}