Geen tijdstraf meer voor rijders die motorwissel moeten doen

De World Motor Sport Council publiceerde gisteren niet alleen de voorlopige F1-kalender 2016 maar het keurde ook enkele reglementswijzigingen goed.

Een reglementswijziging die eerder reeds was uitgelekt was dat nieuwe motorleveranciers in de Formule 1 tijdens het eerste seizoen per rijder een extra motor mogen inzetten.

Dit seizoen mag een rijder slechts vier power units gebruiken. Een nieuwe motorleverancier, zoals Honda dit seizoen, zou er dus vijf mogen inzetten. De maatregel wordt met terugwerkende kracht ingevoerd, wat betekent dat Honda dit seizoen Jenson Button en Fernando Alonso van een extra, vijfde motor, mag voorzien.

Bijkomend is ook bepaald dat een rijder die een gridpenalty krijgt voor een motorwissel, geen extra tijdstraf zal moeten ondergaan indien hij niet alle opgelegde plaatsen achteruit kan op de startgrid.

Jenson Button en Ferando Alonso kregen in Oostenrijk allebei een gridpenalty van vijfentwintig plaatsen op de startgrid. Beide rijders konden onmogelijk zoveel plaatsen achteruit op de startgrid, waardoor ze vervolgens ook nog eens een tijdstraf kregen.

In de toekomst zal dat dus niet meer het geval zijn. Een rijder zal in het slechtste geval helemaal achteraan de startgrid moeten vertrekken. De maatregel gaat bovendien onmiddellijk in en zal dus vanaf de GP van Hongarije van toepassing zijn.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}