“Geen twijfel, in 2015 een F1-race in New York”

Voor het tweede jaar op rij wordt de GP van New Jersey, vlakbij New York, uitgesteld. Maar uitstel is geen afstel, dat is de boodschap die de organisatoren en Bernie Ecclestone de wereld willen laten horen.
image
Dit jaar moest de GP van New Jersey op de F1-kalender staan maar uiteindelijk werd de race met in de achtergrond de skyline van New York van de kalender gehaald. We zijn ondertussen een jaar later en identiek hetzelfde gebeurt nu met de F1-kalender voor 2014.

Je zou je beginnen afvragen of de race er ooit nog wel komt, maar daarover zijn de organisatoren en Bernie Ecclestone duidelijk. In 2015 moeten we F1-bolides op ons scherm zien voorbij razen met in de achtergrond de beroemde skyline van New York. Maar eens te meer luidt het spreekwoord: ‘Eerst zien, dan geloven …’

“Er is heel wat belangstelling voor een F1-race in New Jersey en ik twijfel er niet aan dat we in 2015 in Port Imperial zullen racen,” zei Bernie Ecclestone in een reactie. “Het kan enkele jaren duren alvorens een nieuwe race van start kan gaan. Maar het momentum is daar en we zijn bijna gereed om een New York City F1-race te organiseren.”

Ook Race promoter Leo Hindery Jr is ervan overtuigd dat de F1-race in New Jersey er komt.

“Ons management, onze ondersteuners in New Jersey en New York, en gans de F1-community willen overduidelijk zo snel mogelijk een GP van Amerika zien in Port Imperial,” aldus Hindery. “Om een race van wereldniveau naar de grootste mediamarkt ter wereld te brengen vraagt enorm veel, zeker zonder het gebruik van overheidsgeld. Bovendien willen we ook aan de vereisten van de sport voldoen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print