Geen vrije bandenkeuze tijdens eerste vijf races in 2017

De World Motor Sport Council heeft gisteren na haar vergadering laten weten dat de teams en rijders tijdens de eerste vijf races van het seizoen 2017 geen vrije bandenkeuze hebben.

Momenteel is het zo dat de teams negen weken voorafgaand aan een raceweekend aan bandenleverancier Pirelli moeten doorgeven hoeveel setjes banden ze van elke beschikbare bandensoort ter beschikking willen hebben. Ze kunnen daarbij zelf bepalen hoe ze de dertien bandensetjes over de drie beschikbare bandencompounds verdelen. Tijdens zogenaamde ‘overzeese’ races is dat zelfs vijftien weken op voorhand.

In 2017 wordt er echter met nieuwe bredere banden gereden, wat tegelijkertijd ook voor heel wat vraagtekens en problemen zorgt. Aangezien de wintertests met de nieuwe F1-bolides pas begin 2017 plaatsvinden zou dit er voor zorgen dat de teams hun bandenkeuze moeten doorgeven zonder dat ze uitvoerig met hun nieuwe bolides de nieuwe bredere banden hebben kunnen testen. Daarom moest er een oplossing gezocht worden voor de eerste races van het nieuwe F1-seizoen.

De WMSC besliste daarom dat er tijdens de eerste vijf races geen vrije bandenkeuze is en iedereen exact dezelfde hoeveelheid banden van iedere bandencompound ter beschikking krijgt. In Australië, China, Bahrein, Rusland en Spanje zal iedere rijder daardoor twee setjes van de hardste, vier setjes van de middelste en zeven setjes van de zachtste bandencompound krijgen die Pirelli tijdens het raceweekend ter beschikking stelt.

“Tijdens de eerste vijf GP’s van het wereldkampioenschap 2017 zullen de teams niet hun eigen bandenkeuze kunnen doorgeven maar zullen ze gebruikmaken van een voor iedereen geldende standaard,” zo valt te lezen in een mededeling van de WMSC.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022