Geen zware verwondingen voor Sergio Perez

Enkele uren na de zware crash tijdens de kwalificatie voor de GP van Monaco bereikt ons goed nieuws over Sergio Perez.
image

Eerder raakte reeds bekend dat de Mexicaan na zijn crash bij bewustzijn was en dat hij reeds had gesproken. Daarbij liet een strijdvaardige Perez weten dat hij morgen zeker wou racen, maar dat lijkt een utopie.

Perez werd overgebracht naar het ziekenhuis waar hij meerdere onderzoeken en tests diende te ondergaan. Daaruit is nu gebleken dat hij geen zware verwondingen heeft opgelopen.

Sergio Perez zou geen zware breuken hebben overgehouden aan zijn crash. Wel zou hij een hersenschudding hebben opgelopen en een verstuikte dij hebben. Dat betekent quasi zeker dat hij morgen niet zal deelnemen aan de race.

Het Sauber F1 team gaf volgende mededeling maar daarin werd met geen woord gerept over zijn eventuele deelname aan de race.

“Het was een grote opluchting voor het Sauber F1 team om te vernemen dat Sergio geen zware verwondingen heeft overgehouden aan zijn crash in de slotminuten van de kwalificatie voor de GP van Monaco,.”

“De 21-jarige Mexicaan werd afgevoerd naar het Princes Grace ziekenhuis van waar het team omstreeks 16u25 meer informatie kreeg. De dokters deelden mee dat Sergio een hersenschudding en verstuikte dij had opgelopen, maar geen breuken. Na een scan konden ze geen verdere verwondingen vinden.”

“De oorzaak van het ongeval zal onderzocht worden en de media zullen verder op de hoogte worden gehouden van zodra er meer informatie is”.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print