Gefrustreerde Vettel: “De nacht brengt hopelijk raad”

Sebastian Vettel beleefde een moeilijke vrijdag en gaf aan gefrustreerd te zijn omdat de voorbereiding voor de GP van Groot-Brittannië danig in de war gestuurd werd door technische problemen.


Slechts drieëntwintig rondjes wist Vettel vol te maken met zijn SF1000. Tijdens de de eerste oefensessie gooide een defect in de intercooler roet in het eten en kwam de Duitser niet verder dan twee installatie ronden.

Tijdens de tweede oefensessie moesten de pedalen in de bolide van Vettel vervangen worden en alsof dat niet genoeg was deed Vettel ook nog zijn beklag over een verlies aan vermogen.

“Het was een storende dag,” aldus Vettel. “We hadden een probleem met het rempedaal en we moesten stoppen om dat te herstellen. Het was moeilijk om in het ritme te komen maar we moeten uit de weinige rondjes die we hebben kunnen rijden het beste meenemen voor morgen.”

“Ik denk dat we de auto moeten verbeteren en we zullen wel zien waar we morgen staan.”

Door het pedaalprobleem was Vettel niet in staat om een snelle ronde met weinig brandstof en zachte banden te rijden. “Het lukte niet tijdens de eerste run en toen was ik waarschijnlijk een beetje uit het ritme.”

“Vooral hier heb je een paar goede ronden nodig, en we hadden niet veel ronden gedaan in het algemeen.”

Hoewel hij weet dat het op zaterdag tien graden kouder zal zijn beseft hij dat die gunstigere omstandigheden niet alles zullen oplossen.

“Ik hoop dat we met iets komen,” aldus Vettel.

“Ik denk dat langs mijn kant een goede nachtrust raad zal brengen en we zullen een betere dag hebben morgen.”

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023