‘Geheime’ F1-test voor Lewis Hamilton op een ‘oval track’

De voorbije week heeft Lewis Hamilton een Mercedes W07 van 2016 aan de tand mogen voelen op een ‘oval track’ in de Verenigde Staten.

Toegegeven, zo geheim was die test nu ook weer niet want de drievoudige wereldkampioen postte op Twitter een videoclip met de commentaar: “Top secret, Shhhhh.’

Hoewel het er niet op lijkt dat Lewis Hamilton in de nabije toekomst het voorbeeld zal volgen van Fernando Alonso, die dit jaar zijn kans waagde in de Indy 500, liet de Brit toch weten dat het een interessante test was.

“Deze week heb ik een F1-auto getest op een oval en dat was interessant,” liet Hamilton weten.

Volgens verschillende berichten op de sociale media ging de test door op de ‘Pocono Raceway’ in Pennsylvania. Die racebaan staat bekend als de ‘Tricky Triangle’ omdat het een oval is met slechts drie bochten.

Het lijkt wel dat Formule 1-rijders weer bij de buren durven te kijken want dit jaar liet Fernando Alonso de GP van Monaco al schieten om deel te nemen aan de Indy 500. Het was trouwens voormalig F1-rijder Takuma Sato die de legendarische race op zijn naam schreef.

Sato was ook de man die de interviews voor zijn rekening nam op het podium in Suzuka. Hamilton feliciteerde Sato met zijn mooie ring die elke winnaar van de Indy 500 krijgt en liet vallen dat hij zo’n ring ook wel zag zitten.

Toen de Brit deze week in Austin gevraagd werd naar de Indy 500 was zijn interesse blijkbaar al weggeëbd.

“Om eerlijk te zijn heeft de test mij niet kunnen overtuigen om deel te nemen aan die Indy 500,” aldus Hamilton.

“Ik heb er wel respect voor en ik apprecieer het wel. Het deel dat Alonso meereed heb ik gezien en dat was superspannend maar het verlangen om zelf deel te nemen is niet aanwezig. Misschien heb ik er op een dag wel zin in en dan zal ik me amuseren. Ik krijg immers veel kansen om iets anders dan F1 te doen maar voorlopig zijn er nog geen concrete plannen,” vertelt de Brit.


Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en koop bij Bol.com via onderstaande banner Naar Buiten 2021Naar Buiten 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print